David Luiz: Antonio Conte je jedan od najboljih menadžera sa kojim sam ikada radio

10. 01. 2017 u 18:58

David Luiz je otkrio da je Antonio Conte jedan od najboljih menadžera sa kojim je radio u fudbalskoj karijeri, i kaže da menadžerova ljubav prema igri “zarazila” i tim.

Conte je uživao vrhunsku debitantsku sezonu u Engleskoj od kako je postao novi menadžer Chelseaja u aprilu, vodeći klub – koji je završio na 10. mjestu prošle sezone – do trenutne pozicije na vrhu Premier lige.

Luiz je bio ključan u Conteovoj 3-4-3 formaciji, koja je prvi put implementirana u pobjedi nad Hullom sa 2-0, a braziliski defanzivac je igrao u sredini tročlane odbrane.

I 29-godišnjak je objasnio zašto je Conte toliko dobar u prvih šest mjeseci u Premier ligi, rekavši da je bio u stanju da drži igrače na prstima svojim snažnim metodama treninga dok je prilagođavao svoj način treniranja potrebama svakog fudbalera.

“On je jedan od najboljih trenera sa kojim sam ikada radio,” rekao je Luiz za ESPN Brasil. “On zna karakteristike svakog igrača veoma dobro i mi radimo tačno ono što nam kaže da radimo na terenu.”

“Conte je trener koji voli ono što radi i to je zarazilo sviju nas koji volimo fudbal.”

“Svaki trening i svaka utakmica je manifestacija toga koliko mu je važno pobjeđivanje i takmičenje, tako da je za nas motivacija da uvijek zadržimo visok fokus.”

Povezane vijesti