Oscar: Odlazak u Kinu za 60 miliona funti je dobar i za mene i za Chelsea

10. 01. 2017 u 22:30

Bivši Chelseajev veznjak Oscar kaže da je sretan što je preselio u kinesku Super ligu, za koju vjeruje da će jednog dana postati dobra kao i Premier liga.

Oscar je kompletirao transfer za 60 miliona funti iz Chelseaja u Shanghaj SIPG ovog mjeseca nakon što je uspio dogovoriti sedmičnu platu od 500.000 funti u Kini.

Veznjak je izgubio mjesto u timu pod Antoniom Conteom kada je ponuda iz Shanghaja stigla, i priznao je da je ovaj dogovor odgovarao svima.

“Transfer je bio dobar za mene i za Chelsea i za Shnaghaj,” rekao je Oscar za Sky Sports.

“Sretan sam što sam došao u kinesku ligu.”

“Kineski klubovi daju mnogo novca kako bi igrači otišli u Kinu i učinili ligu jačom.”

“Ponudili su mi ugovor i sretan sam što sam došao.”

Mnogo se diskutovalo u pokušajima kineske Super lige da namami zvijezde iz Evrope u njihovu državu sa velikim platama i ogromnim naknadama za transfere.

Na pitanje da li bi kineska Super liga mogla dostići nivo velikih evropskih liga sa novim transferima velikih imena, Oscar je odgovorio: “Naravno, Premier liga ima najviši nivo igrača na svijetu.”

“Kineski igrači su veoma dobri, oni mnogo pomažu novim igračima. Nadam se da će to nastaviti jer sam došao da pomognem.”

“Ako nastave ovako [sa dovođenjem zvijezda iz Evrope], onda možda [bi mogli postati dobri kao Premier liga], jer imaju dobar projekat.”

Povezane vijesti