Chelseajev odbor će podržati frustriranog Antonia Contea sa 120 miliona funti za transfere

15. 08. 2017 u 0:20

Chelsea je spreman da potroši još 120 miliona funti kako bi smirio krizu početkom sezone i zadržao Antonia Contea sretnim.

Ali tim ljutog Italijana bi mogao postati zapravo manji prije nego što postane veći uprkos subotnjem porazu sa 3-2 od Burnleya.

Chelsea je već potrošio oko 130 miliona funti na nova pojačanja, ali Conte želi još četiri prije kraja prelaznog roka za 17 dana.

I Conte je rekao: “Klub daje najbolje od sebe na tržištu transfera.”

“Ja sam trener i sada je sezona počela tako da je moj fokus na terenu i na radu sa mojim igračima.”

Očekuje se da će Chelseajevi šefovi poslati poboljšane ponude za Leicesterovog veznjaka Dannyja Drinkwatera i Arsenalovog Alexa Oxladea-Chamberlaina ove sedmice.

Oni takođe čekaju bilo kakav znak da će Spursov Danny Rose postati dostupan, prate situaciju sa Southamptonovim Virgilom Van Dijkom i traže napadača na tržištu.

Ali uprkos nedostatku napretka sa transferima, mladi Kenedy, Kyle Scott i Fikayoko Tomori, koji su bili na klupi u subotu, se razmatraju za pozajmice.

Conteovi problemi za utakmicu u nedjelju sa Spursima bi mogli biti blago smanjeni pošto će se Victor Moses vratiti nakon suspenzije.

Očekuje se da će se i Pedro vratiti dok Bakayoko bi mogao zauzeti mjesto na klupi.

Ali Conte će biti bez Cahilla i Fabregasa nakon crvenih kartona protiv Burnleya, plus je Hazard povrijeđen.

Chelsea priprema ponudu od 25 miliona funti za Drinkwatera ali Leicester traži 40, dok Arsenal do sada odbija da posluje uprkos ponudi od 35 miliona funti za Oxladea-Chamberlaina.

Šampioni su gotovo izgubili nadu da namame Alexa Sandra iz Juventusa i takođe su spremni da priznaju poraz za Antonia Candrevu pošto Inter nije voljan da ga proda.

Ali oni pripremaju ponudu od 20 miliona funti za Valencijinog Joaoa Cancela ako ne uspiju sa Chamberlainom.

Povezane vijesti