Ekskluzivno: Antonio Conte planira da potroši 200 miliona funti na pet pojačanja

21. 08. 2017 u 0:37

Antonio Conte planira da potroši novac u posljednjem trenutku u visini do 200 miliona funti prije kraja prelaznog roka sljedeće sedmice.

Conte se namjerio na pet novih pojačanja pošto želi uspješnu odbranu titule Premier lige koju je osvojio u svojoj prvoj sezoni.

Italijan je odnio pobjedu danas sa Wembleya protiv Spursa nakon što su izgubili prvu utakmicu protiv Burnleya na Stamford Bridgeu prošlog vikenda.

Conte se namjerio na trio Southamptona, Virgila Van Dijka, Cedrica Soaresa i Ryana Bertranda – koji je počeo svoju karijeru na Stamford Bridgeu.

Trio bi mogao koštati do 150 miliona funti ali se suočavaju sa konkurencijom iz Liverpoola za Van Dijka i Bertranda – dok se vjeruje da su Spursi zainteresovani za Soaresa.

Sveci tvrde da nijedan igrač nije na prodaju ali malo je vjerovatno da će to odbiti Contea koji želi da se isproba u Ligi šampiona.

Chelsea se takođe priprema da poveća ponudu za Dannyja Drinkwatera na 35 miliona funti nakon što je njihova ponuda od 25 miliona funti odbijena.

Vjeruje se da Lisice žele oko 30 miliona funti za 27-godišnjaka ali Plavci pokušavaju da postignu kompromis.

Alex Oxlade-Chamberlain je još uvijek meta dok ulazi u posljednju godinu ugovora sa Arsenalom.

Conte zna da treba da poveća broj domaćih igrača u prvom timu i neće dopustiti da ga nevoljnost Arsenala odbije.

Virgil Van Dijk
Virgil Van Dijk je predao zahtjev za transfer iz Southamptona

U međuvremenu, Diego Costa je otvorio vrata za pozajmicu iz Chelseaja do nove godine tvrdeći da treba da igra.

AC Milan je zainteresovan za dovođenje Španca sve dok on ne bude mogao da kompletira transfer u Atletico Madrid u novoj godini kada se njihova zabrana transfera završi.

Španski klubovi Deportivo La Coruna i Real Betis su takođe zainteresovani da ga dovedu na pozajmicu prije kraja prelaznog roka.

Costa je još uvijek u Brazilu i nije se vratio na predsezonski trening Chelseaja nakon što mu je Conte rekao da ga nema u planovima.

28-godišnjak se uključio u rat riječima sa njegovim poslodavcima koji su ga kaznili sa oko 300.000 funti.

Ovo će se vjerovatno još više povećati ako nastavi da odbija povratak u ovu zemlju kako bi se njegova spremnost mogla procijeniti.

Costa je otkrio da je počeo trenirati sam ali je rekao da se ne planira vratiti nigdje gdje nije poželjan.

“I dalje pregovaramo, oni moraju odlučiti šta će se desiti s mnom. Imam dvije godine ugovora sa njima.”

“Nadam se da će to biti riješeno što je prije moguće jer trebam da igram. Neću ostati na mjestu gdje me ne žele,” rekao je.

Povezane vijesti