Transfer novosti Chelseaja: Veliki problem u pregovorima sa Drinkwaterom i Llorenteom – Solhekol

28. 08. 2017 u 23:14

Chelsea je još uvijek u pregovorima sa Leicesterom i Swanseajem oko dogovora za Dannyja Drinkwatera i Fernanda Llorentea, kaže Kaveh Solhekol.

Chelseajev menadžer Antonio Conte očajnički želi da ojača svoje opcije na sredini terena nakon što su Nemanja Matić, Nathaniel Chalobah i Ruben Loftus-Cheek napustili Stamford Bridge ovog ljeta.

I Leicesterov veznjak Drinkwater je postao glavna meta šampiona Premier lige.

Ali komentator Sky Sportsa Solhekol  priznaje da se Chelsea suočava sa teškom borbom za dovođenje engleskog reprezentativca zbog naknade koju Leicester traži.

Lisice su spremne da posluju samo za 40 miliona funti, i Chelsea tek treba da ispuni traženu cijenu.

O potencijalnim transferima u Chelsea, Solhekol je rekao: “Još uvijek pregovaraju da dovedu Dannyja Drinkwatera iz Leicester Cityja.”

“Ali veliki problem je cijena. Leicester traži oko 40 miliona funti.”

“Drinkwater ponovo nije bio uključen u subotu, kada je Leicester izgubio sa 2-0 od Manchester Uniteda.”

Conte takođe želi da dovede još jednog napadača u svoje redove.

A napadač Swansea Cityja, Llorente, sa kojim je Conte radio tokom svog vremena u Juventusu, je na visokom mjestu na Italijanovoj listi želja.

Fernando Llorente
Chelsea još uvijek želi napadača Fernanda Llorentea

Međutim, ekipa južnog Velsa je voljna da proda Španca samo ako ponovo dovedu Wilfrieda Bonyja iz Manchester Cityja kao njegovu zamjenu.

Solhekol je dodao: “Chelsea još uvijek želi da dovede rezervnog napadača i ostaju zainteresovani za Llorentea. Posljednje sezone je postigao 15 golova za Swansea.”

“Antonio Conte ga dobro poznaje iz njihovog zajedničkog vremena u Juventusu.”

“Ali ovaj dogovor bi mogao zavisiti od Swanseajevog dovođenja zamjenskog napadača, još su u pregovorima sa Manchester Cityjem za Wilfrieda Bonyja.”

Povezane vijesti