Antonio Conte: N’Golo Kante je najbolji igrač u Premier ligi

12. 09. 2017 u 22:55

Antonio Conte smatra da je N’Golo Kanteov nastup protiv bivšeg kluba Leicestera naglasio njegov status najboljeg igrača u Premier ligi.

Kante je postigao pogodak sa 25 metara od gola u Chelseajevoj pobjedi sa 2-1 na King Power stadionu u subotu, nastavljajući svoju sjajnu formu iz prošle sezone.

26-godišnji Francuz je proglašen PFA igračem godine od strane svojih kolega stručnjaka prošle godine i bio je dobitnik nagrade godine od udruženja fudbalskih pisaca.

Conte je rekao: “To je bio nevjerovatan nastup. Igrao je zaista fantastičnu utakmicu. On je postigao gol, ali je takođe odigrao dosta dobrih pasova.”

“N’Golo je fantastičan igrač i napreduje. Mislim da je sada takođe vrlo dobar i sa loptom. Ranije, ljudi su govorili da bez lopte ima odličnu izdržljivost, on je odličan radnik.”

“Ali sada sa loptom, on se mnogo poboljšava – sretan sam s ovim. Mnogo radimo sa njim. Sada mislim da je najbolji igrač.”

“Koliko je daleko u svijetu? Ne znam, ali najbolji igrač Premier lige prošle sezone je odlična stvar i on to ove sezone potvrđuje.”

Izvor

Povezane vijesti