Porodica Diega Coste preselila u Madrid?

10. 09. 2017 u 22:40

Chelseajev izgnani Diego Costa je navodno preselio svoju porodicu u špansku predstonicu dok pokušava da se vrati u Atletico Madrid.

28-godišnjak je bio u centru jedne od najdramatičnijih saga ljeta nakon što je menadžer Plavaca Antonio Conte odlučio da ga izbaci iz svog prvog tima za ovu sezonu, uprkos njegovoj ulozi u osvajanju titule Premier lige prošle sezone.

Costa se vratio u svoj rodni Brazil nakon otkrića i od tada odbija da se vrati na Stamford Bridge i trenira sa rezervama, tvrdeći da ga je klub tretirao kao “kriminalca”.

Transfer u Atletico Madrid, koji Španac preferira, nije bio moguć tokom ljeta zbog zabrane transfera ekipe La Lige dok su se razne mogućnosti o kratkoročnoj pozajmici u klubove poput ekipa AC Milana, Las Palmasa i Fenerbahcea pokazale bezuspješnim.

Prema The Sunu, Costina porodica se sada preselila u svoju kuću u Madridu dok on pokušava da se dogovori sa timom Simeonea za transfer u januaru nakon što provede nekoliko narednih mjeseci trenirajući sa prvim timom.

Izvještaji su u posljednjih nekoliko dana u međuvremenu sugerisali da bi Costa mogao dramatično preokrenuti situaciju i već sutra se pridružiti Plavcima.

Izvor

Povezane vijesti