Šef Monaca: Benjamin Mendy mi je rekao da bi odbio transfer u Chelsea

10. 09. 2017 u 23:54

Benjamin Mendy bi odbio transfer u Chelsea tokom ljetnjeg prelaznog roka.

To je prema tvrdnjama Monacovog potpredsjednika, Vadima Vasilyeva, koji tvrdi da je francuski reprezentativac tražio prelazak u Manchester City.

Mendy je bio povezan sa odlaskom u Chelsea, dok je Antonio Conte tražio lijevog beka.

Ali Vasilyev kaže da se Mendy fiksirao na priliku da radi sa Pepom Guardiolom u Cityju.

Dva kluba su tada dogovorila transfer vrijedan 52 miliona funti i učinili 23-godišnjaka najskupljim defanzivcem na svijetu.

Mendy je bio jedan od brojnih igrača koji su napustili Monaco nakon osvajanje Ligue 1.

I kada su ga pitali koje igrače je planirao da proda, Vasilyev je objasnio za L’Equipe: “Bernardo Silva i Bakayoko bez sumnje. A treći mogući igrač je bio Mendy.”

“Neko vrijeme smo se odupirali. A onda, pomislili smo – uprkos ponudama koje smo imali za njega i što je ukazivao da želi da napusti klub – može li imati još jednu sezonu kao prethodnu?”

“U početku sam rekao: “Ne, ostaješ”. On je odgovorio: ‘Ali Vadime, stvarno želim da idem u City i radim sa Guardiolom..”

“Često puta mi je rekao: ‘Da je Chelsea u pitanju, ostao bih; ali ako postoji šansa da radim sa Guardiolom, onda želim da idem.’ Tako je iskreno razgovarao s mnom.”

“Dakle, kada je City pristao na traženu cijenu i kada je postao najskuplji defanzivac na svijetu, više nije bilo argumenata s njim.”

“Izvagali smo za i protiv i rekli mu: “OK, možeš da ideš.””

Izvor

Povezane vijesti