Kako bi se osigurao ispravan rad ove web stranice, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web stranica.

Šta su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računar ili mobilni uređaj prilikom posjete određene web stranice. Uz pomoću kolačića web stranica pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tokom dužeg perioda, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web stranicu odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Na koji način koristimo kolačiće?

Naše stranica s pomoću kolačića prati statistike ove web stranice i u slučaju korisnika administracije, pamti njihove postavke i da li da se njihova prijava na sistem zapamti.

Iako će se web stranica prikazivati čak i ako kolačići nisu omogućeni, pregledavanje će biti ugodnije ako se oni omoguće. Kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali u tom se slučaju određene mogućnosti ove web stranice se neće prikazivati na najbolji način.

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

Koristimo li druge kolačiće?

Neke od integrisanih plugina, kao što su Facebook koriste svoje kolačiće. U tom slučaju se pojedinosti o tim kolačićima nalaze na stranici tih plugina. Možda će se od vas tražiti suglasnost da se pohrane takvi kolačići.

Kako se kontrolišu kolačići?

Kolačiće možete kontrolisati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računaru, a postavke većine pregledača omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakoj posjeti web stranice morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.